Aktiviteter i Norsk Start Oslo

Språkkafé

Arrangementer_FB-cover 15.46.25.png
Sjekk ut arrangementet på Facebook

Hver tirsdag arrangerer vi språkkafé på Pilestredet 52, OsloMet klokka 17-18.30. Her skravler vi, spiller spill, løser oppgaver i språkhefter, drikker kaffe og spiser snacks. Språkkaféen er et lavterskel sosialt arrangement for personer med fluktbakgrunn (flyktninger, asylsøkere, papirløse) og studenter i Oslo.

 

Språkheftene er laget av vår samarbeidspartner Akademisk Dugnad, som sørger for nye språkhefter hver uke på språknivå A1-B2 i både engelsk og norsk. Språkheftene er en god trening for de som ønsker å ta nasjonale språktester som Bergenstest, Norskprøve, IELTS og TOEFL. 

 

Vi deler deltakere og frivillige inn i par eller grupper på fire etter språknivå. Hver enkelt par/gruppe bestemmer selv hva dere ville snakke om og om dere vil gjøre oppgaver eller ikke. 

Hvem kan delta?

  • Alle personer med fluktbakgrunn som er bosatt i Norge og som ønsker norsk eller engelsk språktrening.

  • Alle norsktalende eller engelsktalende studenter som ønsker å bidra til viktig integreringsarbeid. 

Språkkaféen er gratis og du trenger ikke melde deg på. Det er bare å møte opp på Pilestredet 52, OsloMet. 

Passer det ikke på tirsdager? Følg oss på Facebook på Norsk Start Oslo for å få med deg andre arrangementer du kan bli med på!

 

Lurer du på noe? Kontakt oss via Facebook eller e-post

Grunnet Covid-19 kan det skje endringer. Vi passer på å overholde smittevernregler etter nasjonale/lokale standarder. Vi bruker Studenthallen på OsloMet som er et stort lokale med god plass til å holde avstand. Hvis det ikke går an å møtes fysisk, vil språkkaféen bli digital på Zoom. 

Vandrende språkkafé / sportsaktivitet 

Første vandrende språkkafé blir torsdag 9. september 2021 kl. 16:45. Mer info og Facebook-arrangement kommer snart. 

Hvem kan delta? 

  • Alle personer med fluktbakgrunn 

  • Alle studenter 

 

Bli med å gå tur i Oslos gater og naturområder! Bli kjent med den fine byen vår og samfunnsengasjerte studenter, samtidig som du øver deg på å snakke norsk og er aktiv. Bedre blir det ikke! 

 

Påmelding kreves. Du melder deg på via skjemaet i Facebook-arrangementet. 

onsdagstur.jpeg

Vi ønsker også å starte igjen med sportsaktiviteter hvis smittesituasjonen tillater det. Foreløpig er det ikke mulig å leie gymsalen på OsloMet, hvor vi har pleid å være, men vi kommer tilbake med mer info og datoer så fort vi kan. 

fullsizeoutput_2700.jpeg

Før Covid-19 var vi i gymsalen på Pilestredet 50, OsloMet hver onsdag 16:30-17:45. Sportsaktivitetene varierer i innhold avhengig av ønsker, men volleyball og fotball har vært populært. Arrangementet er gratis. Det er ingen krav til sportslig nivå eller fysisk form. Alle studenter og personer med fluktbakgrunn er hjertelig velkomne til å delta! 

Sosiale sammenkomster

I tillegg til ukentlige aktiviteter arrangerer vi andre ulike sosiale arrangementer minst én gang i måneden. Tidligere har vi blant annet hatt grilling og kubb i parken, museumsbesøk, juleverksted, bålkveld og malekveld.

 

Arrangementene er åpne for alle studenter i Oslo og alle personer med flyktningbakgrunn. Påmelding kan være nødvendig. Følg med på facebook for oppdateringer på kommende arrangementer. Sjekk også ut vår aktivitetskalender her på nettsiden for oversikt over planlagte arrangementer for august til desember 2021. 

Vi mimrer tilbake til morsomme og hyggelige ting vi har gjort siden oppstart i 2018. 

Kurs med fokus på jobb/utdanning

Karriere og utdanning har også vært tema for kurs som arrangeres for alle frivillige og deltakere. Vi vil hvert semester forsøke å få til minst ett arrangement som handler om CV- og jobbsøking. Hvert vårsemester arrangerer vi «Studiesmak», hvor deltakere kan snakke med studenter fra ulike studieretninger. Vi er alltid på utkikk etter samarbeidspartnere som har samme formål som oss. Kontakt oss gjerne på e-post hvis det er ønskelig å samarbeide om et arrangement.

For våre frivillige tilbyr vi også kurs i interkulturell kommunikasjon med Dialogpilotene én gang i året.